Idearté in cijfers
°1993
20 jaar full service communicatiebureau
8 jaar erkend media-agentschap
Social media
Nieuwsbrief
Algemene factuurvoorwaarden

Algemene factuurvoorwaarden

Full service

Communicatie is een dak dat vele kamers overspant: grafisch ontwerp, concepten bedenken, gericht adverteren, .... Het onderscheid tussen de verschillende communicatiedisciplines is echter vaag. Een sterk verhaal kan niet zonder een krachtige verpakking, en omgekeerd. Bij Idearté vinden klanten één aanspreekpunt, waar ze met al hun communicatievragen kunnen aankloppen.Onze diensten

Advertentie

Advertentie

Met een aantrekkelijke advertentie spreekt u niet alleen de juiste persoon aan maar vergroot u ook uw merkbekendheid. Een opvallend formaat of een luchtige tekst zijn niet voldoende om stopping power te creëren.

Het draait allemaal om emoties oproepen. De keuze van een juist beeld of foto is hierbij cruciaal. Want het moet gezegd worden, we leven nu eenmaal in een beeldenmaatschappij.

Bedrijfsfilm

Bedrijfsfilm

Met een aantrekkelijke bedrijfsfilm kan je de huisstijl van je bedrijf in een bewegend jasje gieten. Andere mogelijkheden zijn een huisstijlpresentatie, een productfilm, een instructievideo, een productlancering,... .

Brainstormsessie

Brainstormsessie

Waarde creëren uit een idee start met een productieve brainstormsessie. Samen denken we out of the box. Vergeet logisch nadenken. We bekijken uw merk of dienst door een andere bril. Kritiekloos en discussieloos. Het is gewoon een perfecte basis voor elke creatieve communicatie-uiting. Wedden dat u versteld zal staan van uw eigen creativiteit?

Branding

Branding

Mensen kiezen voor merken zoals ze vrienden kiezen: op basis van persoonlijkheid. Alleen wie in een oogopslag herkenbaar is en een blijvende indruk nalaat, kan zich onderscheiden van de concurrentie. Een duidelijke merkidentiteit is dus onontbeerlijk.

Een sterk logo en een uitgewerkte huisstijl helpen hierbij. Maar uiteraard gaat het verder dan dat. Door een geïntegreerde mix van branding-tools maken wij u merk (weer) hot. Niet zomaar creatieve communicatie maar een staaltje effectieve creativiteit.

Campagne

Campagne overheid

Mensen kiezen voor merken zoals ze vrienden kiezen: op basis van persoonlijkheid. Alleen wie in een oogopslag herkenbaar is en een blijvende indruk nalaat, kan zich onderscheiden van de concurrentie. Een duidelijke merkidentiteit is dus onontbeerlijk. Een sterk logo en een uitgewerkte huisstijl helpen hierbij. Maar uiteraard gaat het verder dan dat. Door een geïntegreerde mix van branding-tools maken wij u merk (weer) hot. Niet zomaar creatieve communicatie maar een staaltje effectieve creativiteit.

Campagne merken/diensten

Goede campagnes trekken aandacht, roepen emoties op en behalen de beoogde resultaten. Dat kan met sterke ideeën. En die komen er alleen als we met durf, passie en branie met ons vak bezig zijn. We zijn kritisch voor onszelf en we presenteren u alleen de allerbeste ideeën. Want onze criteria zijn ‘verder kijken dan je kunt zien’ en ‘verder denken dan je kunt vatten’. En humor en alternatieve reclame kunnen we echt smaken.

Communicatiestrategie

Communicatiestrategie

Creativiteit is één ding, een effectieve communicatiestrategie een ander. Communiceren zonder doel is zinloos. U ziet het niet meer? Wij helpen en leggen uw merk of dienst op de rooster en brengen uw sterktes, zwaktes, bedreigingen en kansen in kaart. Ons ervaren team zoekt naar de juiste mediastrategie om uw boodschap over te brengen naar uw belangrijkste doelgroepen. Met andere woorden: hoe verhogen we de impact van uw boodschap? Uiteraard met oog voor originaliteit en creativiteit. Samen kijken we verder dan we kunnen zien en schrijven we een efficiënte strategie.

Copywriting

Copywriting

Wie schrijft, die blijft. Zoveel is zeker. Wij zetten uw idee graag op papier of... online. Want ook daar kan u maar beter duidelijke en heldere taal spreken. Door creatieve copywriting geven we uw verpakking de juiste inhoud.

Fotografie

Fotografie

A picture paints a thousand words. Bij een sterke boodschap hoort een krachtig beeld. Wij coördineren en begeleiden uw fotoshoot, onze huisfotografen doen de rest. De garantie op een stralend, spontaan portret.

Grafische vormgeving

Grafische vormgeving

Alles begint bij het aanvoelen van een briefing, een klant, een look & feel. Het is de taal begrijpen van de opdrachtgever, liefde hebben voor vormen en kleuren en bovenal het vak kennen. Grafisch vormgeven is een echte ambacht. Kunde, kennis en up-to-date zijn is een must. Weten wat typografie is en het juist toepassen is een ongekende meerwaarde in de vormgeving. Er zijn veel die denken dat ze het kunnen, er zijn weinigen die het kunnen.

Huisstijl

Huisstijl

De nieuwe huisstijl vormt de basis van elke vorm van communicatie. Eens hij geboren is, is hij heilig! Door een vastgelegd systeem van grafische elementen vormt de huisstijl de corporate identity of visuele identiteit van de onderneming. De huisstijl kan in een huisstijlhandboek gegoten worden (gedrukt en digitaal). Werknemers moeten bij twijfel hierop kunnen terugvallen. Het is dan ook cruciaal dat het een duidelijk overzicht verschaft.

Illustratie

Illustratie

Wil u uw zakelijke boodschap overgieten we met een ludiek sausje? Een illustratie geeft een speelse toets aan uw product of dienst. Grappig als het kan, serieus en strak wanneer het moet, maar altijd opvallend.

Lancering

Lancering

Een nieuwe naam, een moderne huisstijl, een originele missie: het zorgt voor een frisse wind binnen uw organisatie. Vergeet uw koerswijziging echter niet naar de buitenwereld te communiceren. Wij zorgen voor een memorabele lancering, zodat uw nieuw imago dadelijk in het geheugen van klanten, werknemers en leveranciers gegrift staat.

Logo

Logo

U krijgt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Uw logo staat symbool voor de filosofie, de missie, de cultuur van uw bedrijf of organisatie. Een logo, dat is de subtiele mix van juiste kleuren, passende typografie en een herkenbare stijl. Een krachtig logo roept dadelijk het juiste gevoel op, en is dus onlosmakelijk verbonden met jouw merk.

Marketinganalyse

Marketinganalyse

Een marketinganalyse is de basis van een efficiënte strategie. Samen gaan we op zoek naar de sterktes, zwaktes, mogelijkheden, bedreigingen en naar de identiteit of het DNA van uw product, uw dienst, uw bedrijf. Bij een product krijgen de 3p's: product, prijs en promotie extra aandacht.

Wat zijn uw USP's (unique selling points)? En last but not least, naar wie en waar richten we ons? Wie is onze doelgroep, wie zijn onze huidige en potentiële klanten? Welk gebied is en wordt onze markt? Een goede analyse zorgt ervoor dat de beoogde doelgroep juist wordt aangesproken.

Media-aankoop & planning

Media-aankoop & planning

Het medialandschap is uitgestrekt, zeg maar grenzeloos. Daarin maken wij u graag wegwijs en stippelen we samen een creatieve route uit, die past in uw budget en uw bestemming. Sinds 2006 zijn we immers een erkend media-agentschap.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Een kwalitatieve nieuwsbrief brengt heel wat teweeg: u blijft 'top of mind' bij de klant, de buitenwereld raakt doordrongen van uw merk, u bouwt een band op met uw lezers. Speel met de inhoud, door inhoudelijk af te wisselen: nu eens verrassend bedrijfsnieuws, dan weer luchtige weetjes, sporadisch een commerciële boodschap.

Online communicatie

Online communicatie

Facebook, LinkedIn, Twitter, mobileApps... bent u nog mee? U hoeft niet achter elke hype aan te hollen om hip te zijn. Met een goede website komt u al een eind. Door een combinatie van krachtige inhoud, een doordachte structuur en creatieve vormgeving zorgt Idearté dat uw boodschap haar doel niet voorbijschiet.

Online communicatie is een vak apart. Een goede basis is een online communicatiestrategie waarin we samen bepalen wat voor uw dienst en/of merk haalbaar en belangrijk is.

Pers

Pers

De journalisten zijn super als ze geschreven hebben wat we willen, ze zijn slecht als ze net dat hebben geschreven wat we niet willen. Wij kunnen uw partner zijn in de wondere wereld van de media. U zal beter begrijpen waarom journalisten soms enorm gehaast zijn, waarom ze niet reageren op uw persbericht, waarom ze houden van het KISS-principe, waarom ze uw bondgenoot moeten zijn maar nooit uw vriend kunnen zijn.

Goede persrelaties zijn belangrijk en interessant. Afhankelijk van de nieuwswaarde sturen we een persbericht de wereld in of organiseren we een boeiende persconferentie.

Presentatie

Presentatie

De kleren maken de man! Ook voor uw reclameboodschap is dit niet anders. Een presentatie kan enkel overtuigen als de boodschap kernachtig en to the point geformuleerd wordt. De originaliteit ervan zorgt dan weer voor een unieke beleving die alle genodigden ervaren en geeft uw product een emotionele meerwaarde.

Reclamespot

Reclamespot

Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Uw bedrijf, merk en/of dienst verpersoonlijken in beeld vragen een sterk concept en professionaliteit in uitvoering. Pas dan is het geslaagd, trekt het aandacht en zorgt het voor een unieke beleving.

Social media

Social media

Uw werknemers, uw klanten, uw familieleden, ... : een groot deel van onze samenleving is online (hyper)actief. Mis deze kans niet, en zet uw product of dienst ook via social media in de kijker. Het speelse Facebook, het opiniërende Twitter, het zakelijke LinkedIn, ...: elk medium heeft een eigen karakter, dus breng de boodschap op een aangepaste manier.

Webbeheer

Webbeheer

In het beste geval is een bezoek aan uw website geen eenmalige gebeurtenis, maar een vaste gewoonte. Verras uw bezoekers daarom constant met up to date nieuws, aangenaam beeldmateriaal en interactieve acties. Wij waken aandachtig over uw website, als 'online onderhoudspersoneel' als het ware.

Webdesign

Webdesign

Wil u een website die tot de verbeelding spreekt? Presenteer dan uw zorgvuldig uitgedachte structuur ook visueel aantrekkelijk. Een grafische strik rond uw inhoud doet wonderen.

Webdevelopment

Webdevelopment

Staat de look & feel en structuur van uw website op punt? Dan is uitgekookt web development de volgende stap: wij bouwen een website die werkt, zowel op de klassieke laptop als op uw smartphone of iPad.