Sint-Trudo ziekenhuis

Het Sint-Trudo Ziekenhuis staat voor enorme uitdagingen en wil zichzelf steeds verbeteren. Om te blijven schitteren in zorg is elke schakel belangrijk: van dokters, verplegers, kuisploeg tot technische dienst. De waarden van het ziekenhuis weerspiegelen deze missie. Wij stippelden samen met de communicatiedienst van het ziekenhuis een intern communicatieplan uit dat mensen samenbrengt, motiveert, inspireert en nog meer werkgoesting geeft. Een plan dat ervoor zorgt dat de missie en waarden leven op de werkvloer.

Zakelijke beleidstekst vertaald in 8 actiegerichte waarden

Aan beleidsteksten geen gebrek. Maar weet het personeel waar het Sint-Trudo ziekenhuis precies voor staat? Een eenduidig antwoord bleek moeilijk te formuleren. In samenwerking met de communicatie- en personeelsdienst van het ziekenhuis distilleerden we 8 actiegerichte kernbegrippen, toegankelijk voor iedereen.

Een ingewikkelde structuur uitgelegd in 2 minuten

Het Sint-Trudo Ziekenhuis kent een ingewikkelde organisatiestructuur. Er werken maar liefst 1200 medewerkers, allen met verschillende capaciteiten, taken en verantwoordelijkheden. Toch is het van uiterst belang -voor de goede werking van het ziekenhuis- dat iedereen de werkingsstructuur kent en begrijpt. Daarom vatten wij deze complexe materie samen in een leuke animatievideo van 2 minuten en deurposters verspreid over de verschillende personeelsruimtes.

 

Ambassadeurs verspreiden de boodschap on- en offline

Het hart van het Sint-Trudo Ziekenhuis moet natuurlijk pompen. De positieve energie moet stromen door elke ader van de organisatie. Om dit te verwezenlijken rolden we een uitgebreid intern communicatieplan uit, gedragen en gebracht door ambassadeurs. Elke maand zetten we een waarde in de kijker aan de hand van on- en offline communicatie. Deze communicatiemix is belangrijk, want de doelgroepen zijn heel verscheiden: jong en oud, hoog- en laagopgeleiden, digitaal of niet.

Online:

  • online nieuwsbrief
  • gesloten Facebookgroep
  • filmpjes

Offline:

  • geprinte krant > geprinte nieuwsbrief
  • posters > samen vip poster
  • tv-beelden > tv beeld
  • flyers > flyer met pin
  • gadgets (pin)

 

Op zoek naar een vleugje magie?
Patricia en Bert spreken graag af!

Vergelijkbare cases die je mogelijk interesseren

Vila Rosa

Villa Rosa

Het woonzorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden verwelkomt ouderen onder het motto ‘langer goed leven’. Wij mochten de filosofie van deze nieuwe thuis voor 150 bewoners en 130 personeelsleden vertalen in een levendig logo en een warme documentaire. En dan was er nog de officiële opening, oftewel ‘rusthousewarming’.

Lees meer