Villa Rosa

 

Logo

Villa Rosa biedt een nieuwe thuis aan 150 bewoners en 130 personeelsleden. Het gebouw valt op door haar roze kleur, die verwijst naar de bloesems (vroeger stonden er fruitbomen) én naar het rooskleurige stadhuis op de Grote Markt. Het woonzorgcentrum heeft haar naam dus niet gestolen...

Villa Rosa is een tijdloze naam: ‘Villa’ is stijlvol en toch toegankelijk, terwijl ‘Rosa’ karaktervol, warm en ervaren klinkt. De architect vond zijn inspiratie bij de schilder Monet. De zachte en levendige kleuren van het logo sluiten aan bij dit impressionisme.

 

Documentaire: een oude boom verplant je niet

Villa Rosa herbergt de voormalige bewoners van de rusthuizen ’t Meiland en Sint-Laurentius. De verhuis ging gepaard met een hoop emotie, die onze cameraman vastlegde op de gevoelige plaat. Dit is het ontroerende verhuisfilmpje, met in de hoofdrollen Charel (90), Roza (84), Jeanne (92), Clementine (87), Anna (92), Fernand (69), Romaine (88) en Leon (79). 

‘Rusthousewarming’

Gelukkig verliep de verhuis rimpelloos. Dat bewezen de inwoners tijdens de officiële opening. Geen saaie koffietafel, wel een heuse ‘rusthousewarming’, in aanwezigheid van de gestelde lichamen en de pers. De montere bewoners namen de organisatie volledig in handen, van de ontvangst tot het paneldebat. En als uitsmijter voerde de kranige 92-jarige Anna het eerste videogesprek in Belgisch woonzorgcentrum, live met haar dochter in Zuid-Afrika.

Op zoek naar een vleugje magie?
Patricia en Bert spreken graag af!

Vergelijkbare cases die je mogelijk interesseren

Sint-Trudo Ziekenhuis

Elke schakel is belangrijk om het Sint-Trudo Ziekenhuis te laten schitteren in zorg. Iedereen moet mee zijn met het verhaal, de werkingsstructuur en de ambities. Wij brachten hun missie en waarden tot leven op de werkvloer.  

Lees meer
maak en smaak

Maak & Smaak

Maak & Smaak is de eerste soepbar in België die gerund wordt door mensen met een beperking. Een prachtig verhaal… en wij mochten mee in de communicatiepotten roeren.

Lees meer
SamenSterker Limburg

SamenSterker Limburg

Wat je samen aankoopt, koop je goedkoper. SamenSterker zet de kracht van een community letterlijk om in geld. Maar hoe begin je aan zo’n community en hoe onderhoud je ze?

Lees meer