Online communicatie 

Ongeveer 40% van de wereldbevolking zit op het web. Negen miljoen daarvan zijn Belgen. Allemaal mensen die jij wilt bereiken. Jouw bedrijf of organisatie moet dus ook online de aandacht weten te trekken. Een sterke website en een goed doordachte social mediastrategie zijn onmisbaar. Maar de mogelijkheden zijn oneindig: van mailmarketing, bloggen, adverteren op Google Adwords tot online bannering … wij geven jou een digitale footprint om u tegen te zeggen.

 

Contentmarketing

‘Content is key’ geldt voor alle communicatie, maar nog eens dubbel zo hard online. Potentiële klanten die op jouw website of social media-kanalen belanden, zijn maar één klik verwijderd van je concurrent. Geef hen dus vooral die informatie die ze zoeken.

Wij zorgen dat jouw organisatie aanwezig is daar waar je klanten zitten. Mét de juiste inhoud. Dankzij de ‘online driehoek’ stromen de likes, kliks of gevulde winkelmandjes massaal toe.

Hoek 1: website

Wil je een website die tot de verbeelding spreekt? Dat vraagt niet alleen een zorgvuldig uitgedachte structuur, maar ook een mooie grafische strik errond. Een uitgekookt webdevelopment is de volgende stap. Ons intern WordPress-team bouwt je website op zoals jij ze voor ogen hebt én met alle nodige technische toeters en bellen.

Een bezoek aan jouw website mag geen eenmalige gebeurtenis zijn, maar een vaste gewoonte. Verras jouw bezoekers daarom constant met up-to-date nieuws, aangenaam beeldmateriaal en interactieve acties. Wij waken, als 'online onderhoudspersoneel', aandachtig over jouw website.

Hoek 2: social media

Facebook, LinkedIn, Instagram en andere Twitters zijn vandaag niet meer weg te denken. Het zijn bovendien de ideale platformen om zowel B2B als B2C jouw merk uit te bouwen.

Hoek 3: e-mailmarketing

Een maandelijkse mailing met ‘tips & tricks’, een bedankje wanneer iemand een aankoop doet of zich inschrijft voor je nieuwsbrief, een verjaardagskaart en -korting voor je klanten, … Via e-mailmarketing bouw je een relatie op met (mogelijke) klanten en begeleid je hen vlot naar je andere kanalen.

Online communicatiestrategie en contentplan

Elk bedrijf is anders. Elke organisatie heeft haar eigen kenmerken. Waarom dan allemaal op dezelfde manier communiceren? Idearté bedenkt een online communicatiestrategie op maat, als verlengde van jouw missie, visie en doelen. Met een maandelijks contentplan zorgen we bovendien voor een gestructureerde aanpak én opvolging.

SEO-copywriting en SEA-advertising

“De beste plaats om een lijk te verbergen is op de tweede pagina van Google.” Klinkt best grappig, maar is het eigenlijk niet. Slechts 8,5% van het online zoekverkeer geraakt voorbij die cruciale eerste pagina. SEO geoptimaliseerde teksten zijn opgesteld om beter te scoren op Google. En met SEA (Search Engine Advertising) leiden we iedereen die relevante zoekwoorden intikt naar jouw website.

Wat doet Idearté?

 • contentmarketing
 • social media (Facebook, LinkedIn, Twitter, …)
 • digitale nieuwsbrieven
 • blogs
 • video
 • contentplan
 • online communicatiestrategie
 • SEO copywriting
 • SEA
 • bannering
 • website

 

Terug naar het overzicht van onze 11 diensten »

Op zoek naar een vleugje magie?
Patricia en Bert spreken graag af!