perscommunicatie 
.

vertellers halen het van verkopers en lobbyisten

Open je een nieuw gebouw? Heb je een leuk product ontwikkeld? Organiseer je een tof event, …? Perscommunicatie helpt om het verhaal van jouw bedrijf te vertellen. Door een sprekend persbericht te schrijven of een boeiende persconferentie te organiseren, verschijn je op een positieve manier in de media. En die persaandacht is onbetaalbaar. Samen bedenken we een inhoudelijk sterke en creatieve insteek en leggen we contact met de juiste journalisten.

 

waarom is perscommunicatie belangrijk voor jouw bedrijf?

wat doet Idearté op vlak van perscommunicatie?

persstrategie

Perscommunicatie start met het doorgronden van jouw bedrijf. Dat gebeurt aan de hand van een persaudit. Binnen jouw bedrijfsmuren gaan we op zoek naar nieuwswaarde. Zijn de verhalen gedetecteerd? Dan leggen we – verhaal per verhaal – de kernboodschap vast. Vervolgens kiezen we een creatieve invalshoek. En stippelen we uit op welk tijdstip we jouw nieuws best met de wereld delen.

 

persactie uitrollen

Een boodschap lanceren, kan op twee manieren. Ofwel schrijf je een doeltreffend persbericht en verstuur je dit naar de juiste journalisten. Ofwel zet je een persmoment of live interview op het getouw. Van locatie, omkadering en persuitnodiging tot persbericht, Q&A en opvolging: wij nemen alle praktische aspecten op vlak van perscommunicatie in handen.
 

persclipping

Na een inspirerende pr-stunt of een opzienbarend persbericht wil je ook de resultaten kennen. Wij verzamelen elk artikel dat in de pers verschijnt. Zo wordt de impact van jouw perscommunicatie tastbaar.
 

Doe de test en ga aan de slag met perscommunicatie

Besef je hoeveel verhalen met nieuwswaarde er in jouw onderneming schuilen? Beantwoord 15 korte vragen en test de nieuwswaarde van jouw bedrijf.

op zoek naar een

vleugje magie 
?

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars