Provincie Limburg 
.

De missie leeft op de werkvloer

Vandaag willen medewerkers meer dan een vaste job en een aantrekkelijk loon. Ze willen deel uitmaken van een succesvolle club, met een ziel en een verhaal. Bij Provincie Limburg namen we dat erg letterlijk. Samen met de medewerkers vertaalden we de theoretische missie en visie in concrete verhalen en brachten we de missie tot leven.

Creatieve kick-off 

We trapten het traject af met een inspiratietheater tijdens de kick-off.

De inhoud lag nog niet vast, maar werd à la minute bepaald door de medewerkers. Co-creatie en participatie vanaf dag één. Want dat is de manier waarop we met Provincie Limburg aan de slag gingen.

Het zijn immers de medewerkers, allemaal samen, die het nieuwe hoofdstuk van de provincie schrijven.

 
En nu concreet 

Samen met meer dan 100 medewerkers, van onderhoudspersoneel tot hoger management, vertaalden we tijdens workshops de theoretische missie en visie naar concrete ideeën. Deze ideeën werden stripverhalen, waarin de medewerkers zelf de hoofdrol spelen.

In elk provinciegebouw plaatsten we een gigantische strip waar elke week een nieuwe pagina aan werd toegevoegd. Op de nieuwjaarsreceptie kreeg iedereen een strip cadeau, gesigneerd door alle medewerkers. Want het is een verhaal dat ze allemaal samen hebben geschreven.

Visualiseren, voelen en vieren 

Kastaar, de interne mascotte, verspreidde overal zijn boodschap aan de hand van vloerstickers, posters, wobblers, enzovoort.

Maar een verhaal blijft pas echt plakken als je het beleeft. Daarom organiseerden we ook enkele memorabele activiteiten: van speeddaten tot workshops en uitstappen.

Met de diversiteit aan activiteiten bereikten we alle medewerkers.

Wil je jouw missie ook tot leven laten komen?

op zoek naar een

vleugje magie 
?

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars