Villa Rosa 
.

Van logo tot 'rusthousewarming'

Villa Rosa biedt een nieuwe thuis aan 150 bewoners en 130 personeelsleden. Het gebouw valt op door haar roze kleur, die verwijst naar de bloesems (vroeger stonden er fruitbomen) én naar het rooskleurige stadhuis op de Grote Markt. Het woonzorgcentrum heeft haar naam dus niet gestolen…

Naam & logo 
.

Villa Rosa is een tijdloze naam: ‘Villa’ is stijlvol en toch toegankelijk, terwijl ‘Rosa’ karaktervol, warm en ervaren klinkt. De architect vond zijn inspiratie bij de schilder Monet. De zachte en levendige kleuren van het logo sluiten aan bij dit impressionisme. 

Documentaire: een oude boom verplant je niet 
.

Villa Rosa herbergt de voormalige bewoners van de rusthuizen ’t Meiland en Sint-Laurentius. De verhuis ging gepaard met een hoop emotie, die onze cameraman vastlegde op de gevoelige plaat. Dit is het ontroerende verhuisfilmpje, met in de hoofdrollen Charel (90), Roza (84), Jeanne (92), Clementine (87), Anna (92), Fernand (69), Romaine (88) en Leon (79). 

‘Rusthousewarming’​ 
.

Gelukkig verliep de verhuis rimpelloos. Dat bewezen de inwoners tijdens de officiële opening. Geen saaie koffietafel, wel een heuse ‘rusthousewarming’, in aanwezigheid van de gestelde lichamen en de pers. De montere bewoners namen de organisatie volledig in handen, van de ontvangst tot het paneldebat. En als uitsmijter voerde de kranige 92-jarige Anna het eerste videogesprek in Belgisch woonzorgcentrum, live met haar dochter in Zuid-Afrika.

Nood aan een nieuwe huisstijl?

op zoek naar een

vleugje magie 
?

Meer inspiratie?

Bekijk nu onze 5 gratis webinars